Ustvarjam, ker živim - Socialni teden 2017

Socialni teden postaja tradicionalni dogodek, ki ga že deveto leto organizira v lokalnih okoljih naše domovine Socialna akademija.
Letos je potekal pod naslovom DELAM, DA (PRE)ŽIVIM. Tema obravnava področje dela ne le kot sredstvo za preživetje, temveč tudi kot temelj človekovega dostojanstva oziroma vrednoto.
V vsebino dogajanja smo se vključili tudi člani Kulturno športnega društva Koče, Center kreativnosti Eureka iz Ljubljane in Kulturno društvo Slavina z razpravo USTVARJAM, KER ŽIVIM.


Sašo Krasnov in Tina Erjavc iz Centra kreativnosti Eureka ter Martin Lenarčič, ki je vodil razpravo so s predstavitvijo osebne karierne izkušnje  ponazorili proces, ki jih je pripeljal do točke, ko je razmišljanje o novih samostojnih delovnih izzivih postalo osnova odločitve za samostojno pot na novem delovnem področju.
V razpravo so se s svojimi razmišljanji vključili tudi ostali udeleženci dogodka v Slavini. Izpostavili so položaj človeka v naših skupnostih, odgovornost posameznika in njegovo (ne)pripravljenost izstopiti iz »varne« cone, v kateri je pravzaprav malo socialne varnosti, ter nadaljevati kariero na področju poslovne samostojnosti.
Ugotovitve, ki so se pokazale v razpravi, so postavljale v ospredje državo kot subjekt, ki mora človeku zagotoviti svobodo in takšno delovno okolje, da bo posameznik lahko ustvarjalno in dostojno živel. Seveda pa mora vsak državljan v takšnem okolju prevzeti aktivno vlogo in odgovornost za svoje ukrepe.

Fotografije: Valentina Žitek in Center kreativnosti Eureka

 


Copyright ©KŠD Koče 2014. 

Vse pravice pridržane.